Nyelvvizsga kínálatunk

Szeretnél nyelvvizsgát tenni a közeljövőben? A legjobb helyen jársz!

A Katedra Nyelviskola Hálózat iskoláiban havonta átlagosan 1000 sikeres nyelvvizsgát tesznek le!

Miért jó Neked, ha a Katedra Nyelviskolában nyelvvizsgázol?

 • Mert Nálunk tapasztalt vizsgáztató tanárok készítenek fel a nyelvvizsgára
 • Mert szakértő tanácsot kapsz ahhoz, hogy a Neked legmegfelelőbb nyelvvizsgát választhasd ki
 • Mert a megszokott környezetedben vizsgázhatsz, ami csökkenti a vizsga stresszt
 • Mert országosan a Katedra iskolákban 2014-ben és 2015-ben is évente több mint 12 000 sikeres nyelvvizsgát tettek le, amely havi átlagban meghaladja az 1000-et

Legközelebbi nyelvvizsgák

Helyszín Nyelvvizsga Nyelv Vizsga szintje Jelentkezési határidő Pótjelentkezési határidő Vizsga időpontja Szóbeli vizsga ára Írásbeli vizsga ára Komplex vizsga ára
Árak betöltése folyamtban...

 

Jelentkezés a nyelvvizsgára

A TOEIC nyelvvizsga már HONOSÍTHATÓ különbözeti vizsga nélkül!

Az "üzleti angol" vizsgatesztje

A TOEIC teszt jelentése: Test of English for International Communication, melynek kifejlesztője az Education Testing Service /ETS/ Princetonból. Az intézmény a TOEFL teszttel már megalapozta hírnevét. Míg ez utóbbi nagyon akadémikus,- mivel egyetemi felvételi célokra lett kifejlesztve-, addig a TOEIC nyelvvizsgát kifejezetten a multinacionális cégek számára fejlesztették ki.

A TOEIC mára világvezetővé vált ezen a területen, több, mint 6 millió ember tesz vizsgát évente. A világ 120 országában elismert, több,mint 10.000 szervezet használja.

E vizsgaanyagot megelőzően nem létezett megfelelő eszköz a nemzetközi üzleti életben használatos általános angol nyelvi ismeretek részletes minősítésére. A TOEIC az angol nyelv tudásának szintjét a kezdőtől a legmagasabb szintig tükrözi.

A teszt minden igényt kielégít, egyszerű letenni, megbízható, gyors és kedvező árú. Az eredményeket értékelő táblázat segítségével pontos felvilágosítást ad a vizsgán résztvevők hivatalos helyzetekben használható nyelvtudásának minősítéséről.

A TOEIC tesztet vállalatok, egyetemek, továbbképző intézmények és nyelviskolák egyaránt használják. Magánszemélyek a TOEIC tesztvizsgát akkreditált tesztközpontokban tehetik le.

Kinek ajánljuk?

A TOEIC kezdőtől felsőfokig mér, és megfelel mindazoknak, akiknek üzleti, munkahelyi, hivatali tevékenységük keretében - legyen az egyszerű ügyintézés, illetve már a nemzetközi tárgyalás szintje -, az angol nyelvet kell használni.

Egyének számára

 • multinacionális vállalatoknál történő álláskereséshez
 • külföldi munkavállaláshoz
 • továbbtanuláshoz

Egyetemeknek

 • Kitűnő útravaló lehet a végzős diákok számára, mivel hasznos segítséget nyújt az elhelyezkedéshez, valamint a nyelvtudást egy egész világon értelmezhető összehasonlításba helyezi.

A TOEIC kifejezetten vállalati és intézményi dolgozók számára használható többek között a következő területeken:

 • objektív mérési kritérium angol nyelvi oktatások tervezésekor, minőségük ellenőrzésekor, motiváció felkeltésére,
 • dolgozói értékelésnél, kompetenciamérésnél, felvételnél, előléptetésnél, áthelyezés, felmondás esetén
 • angol nyelven folytatott tréning/konferencia szervezésénél: kit érdemes küldeni, milyen csoportokat képezzünk?

Külön előnye, hogy a lebonyolítása rugalmas, szerződéskötés esetén akár a vállalatok/intézmények saját helyszínén is megrendezhető szabadon megválasztott, előre egyeztetett időpontban, a résztvevők számának korlátozása nélkül és akár angol nyelvi szakember részvétele nélkül. 

A tesztnek speciális kezdőtől középhaladóig (TOEIC Bridge) és francia változata (TFI) is van.

A vizsga részei és időtartama

A teszt két óra (120 perc) időtartamú, a szükséges adminisztrációval együtt körülbelül két és fél órát (150 perc) vesz igénybe. A vizsga papíralapú, a számítógépes értékelés miatt ceruzával kitöltendő, és 200 feleletválasztós kérdést tartalmaz.

Két - időben szétválasztott - részből áll:

Hallás utáni szövegértés (100 kérdést tartalmazó feleletválasztós teszt - 45 perc)

 • Kép (10 kérdés)
 • Kérdés-Válasz (30 kérdés)
 • Rövid párbeszéd (30 kérdés)
 • Rövid beszéd (30 kérdés)

Olvasott szövegértés (100 kérdést tartalmazó feleletválasztós teszt - 75 perc)

 • Befejezetlen mondat (40 kérdés)
 • Hibafelismerés (12 kérdés)
 • Olvasásértés (48 kérdés)

Értékelés

Nincs sikertelen vizsga, nincs bukás! Mindenki kap bizonyítványt, az összesített pontozás 10 és 990 pont között lehetséges. 
A vizsgapontszámok mellett a vizsgázó egy általános 'mire képes ezzel a tudással a vizsgázó' táblázatos, szöveges értékelést is kap. A táblázatos szöveges értékelést az adott munkakörre lehet szabni, a dolgozók rendszeres tesztelésével pedig egy egységes, objektív és a fejlődést is kimutató mérőeszközt lehet bevezetni. Az eredmények egy vállalatcsoport akár más-más országban dolgozó munkavállalóinak nyelvtudását is összevethető módon mutatják.

Eredmény, bizonyítvány

Az értékelés - más vizsgarendszerektől eltérő módon - igen gyors, az eredményeket és a nemzetközileg érvényes bizonyítványt a vizsgázó maximum 10 munkanapon belül kapja meg, a teljesítményt értékelő táblázattal együtt. A TOEIC vizsgát rugalmas, vizsgázóbarát ügyintézés jellemzi, az eredményközlés egyedülállóan gyors és a bizonyítvány az egész világon érvényes.
A nyelvvizsga Magyarországon nem akkreditált.

Vizsgadíjak

Hallás utáni szövegértés + olvasott szövegértés: 90 EUR

Speaking & Writing: 115 EUR

Figyelem! A vizsgadíjak az árfolyamnak megfelelően változhatnak, a jelentkezés előtt, kérjük, tájékozódjon ügyfélszolgálatunkon.

Kapcsolat

Kövess minket

Vélemények

„A Katedra nyelviskolát egy szóval tudnám jellemezni: profizmus.

Nagyon meg voltam elégedve mindennel, az időbeosztással, a rugalmassággal és főként az oktatás színvonalával. Két tanárt ismertem meg, mindketten nagyon felkészültek és kiváló pedagógusok.

"A kis létszámú csoportokban könnyű a tanulás, és az óra pörgős, nem unatkozom, és tudunk beszélni. Szerintem a Katedra egy nagyon jó hely, ahol még a tanulás is élvezetes és sose unalmas.

"A Katedrában lehetőségem volt kis csoportban tanulni, ami számomra versenyhelyzetet teremtett és motivált. Tudtuk egymást biztatni és együtt tanulni ha szükséges volt.

"Nagyon meg vagyok elégedve a Katedra iskolával. Az Interneten, a honlapon megfelelő a tájékoztatás. Az e-mail címemre folyamatosan kapom az információkat.

"Jó tanárom volt, a rendelkezésre álló tananyag megfelelő volt, minden kérdésemre választ kaptam, mindenki nagyon segítőkész volt és szerettem a kis csapat tagjait, akikkel együtt tanultam.

"Az én véleményem a Katedra iskoláról abszolút pozitív. Nagyon szeretek ide járni tanulni, a csoport fantasztikus, nagyon jól érzem magam minden alkalommal.

„Minden ember számára fontos lehet az idegen nyelv tanulása. Úgy érzem a Katedra Nyelviskolában kitűnő munka folyik. A légkör barátságos, a tanárok jól képzettek.

"Nagyon jó a tanár, kellemes a légkör és színvonalas az oktatás. Sokat fejlődtem."

"Azért választottam a Katedrát, mert kedvező ajánlatokat kínált, és a testvérem is itt tanult. Nagymértékben hozzájárul nyelvtudásom fejlődéséhez, jó a közösség és a tanárok.